Site Overlay

Обикновена бисквитена торта с крем нишесте – Рецепта

“Помним и не забравяме вкуса на тази бисквитена торта – колкото пъти да я сервираме, толкова пъти се хапва почти веднага”

Начин на приготвяне:

Пригответе си тавичка, в която ще приготвяте бисквитената торта.

Наредете на дъното бисквити.

Изсипете 150 мл от млякото в панички и изсипете съдържанието на пакетчетата с нишесте. Разбъркайте добре, докато се разтворят напълно.

Останалото мляко изсипете в тенджера и го сложете на котлона на средна степен.

След като се затопли, добавете захарта към него. Разбъркайте добре. След това на тънка струйка изсипете разтвореното нишесте към тенджерата с мляко.

Разбърквайте непрестанно, докато се сгъсти кремът.

След като е готов кремът, изсипете част от него върху бисквитите. След това наредете още един ред бисквити и изсипете отново крем.

Накрая пак наредете бисквитки и разстелете с помощта на лъжица останалия крем, за да завършите домашната бисквитена торта.

Изчакайте малко да се охлади обикновената бисквитена торта с крем нишесте и поръсете със захарни или шоколадови пръчици.

Приберете в хладилника за 1 нощ и поднесете.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *