Site Overlay

Обикновена манджа с пилешки бутчета – Рецепта

“Обикновеното понякога е точно това, което ни се хапва – като тази манджа с пилешки бутчета “

Начин на приготвяне:

Започнете да приготвяте обикновената манджа с пилешки бутчета, като първо оваляте бутчетата с червен пипер и малко сол.

След това ги запържете от двете страни в маслото и част от олиото за около 10 минути

Извадете пилешките бутчета и ги подредете в тавичка. Нарежете главата лук на дребно, а чушките, доматите и картофите – на парчета.

Отцедете зеленият боб от водата и разпределете всичките зеленчуци между бутчетата в тавичката. Поръсете отгоре с черен пипер, риган, чесън нарязан на дребно и сол на вкус.

Налейте около 1 литър топла вода в мазнината, в която запържихте бутчетата и я изсипете в тавичката.

Добавете и останалото олио, и сложете манджата с пилешко в загрята фурна. Гответе на 200 градуса за около 45 минути.

Така приготвена тази обикновена манджа става необикновено вкусна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *