Site Overlay

Обикновен кекс с моркови и яйца – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо разбийте яйцата и захарта до побеляване на сместа, най-добре на водна баня при 40 градуса температура.

Добавете към тях ситно настърганите моркови и лимоновата кора, продължете да разбивате докато сместа се оцвети с хубав оранжев цвят. Внимателно налейте олиото.

Дръпнете продуктите от водната баня и постепенно добавете брашното, ванилията и щипка сол, като ги пресявате директно в купата. Бъркайте докато всичко се хомогенизира.

Намазнете форма за кекс с вместимост литър с мазнина и набрашнете. Изсипете сместа и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.

Извадете от фурната, изчакайте да се охлади и чак тогава обърнете върху решетка, за да изстине напълно.

Внимавайте при обръщането, защото кексът се получава много пръхкав и може да се начупи. По желание поръсете с пудра захар.

Обикновеният кекс с моркови и яйца е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *