Site Overlay

Овесени гъбки – Рецепта | Gotvach.bg

“Овесените гъбки са чудесни домашни сладки за следобеден чай, кафе, какао и каквото още си пожелаете”

Начин на приготвяне:

В подходящ съд изсипвате брашната и ядките, слагате подправките – индийско орехче, джинджифил, сол и бакпулвер.

Правите посредата кладенче и добавяте яйцата, млякото и маслото.

Внимателно подмесвате тесто, можете да поръсвате брашно, докато спре да лепне.

Оформяте 5 мм блат с точилка и изрязвате сладки.

Сладките гъбки са подходящи, защото са големи и трудно прегарят.

Ако са по-тънки и/или по-малки, трябва внимателно да следите овесените гъбки при печенето.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *