Site Overlay

Огледална шоколадова глазура за сладкиши и торти – Рецепта

Начин на приготвяне:

Желатинът се залива с 40 мл вода и се оставя да набъбне.

В метална купа се поставят захарта, водата, сметаната и какаото. Поставят се на котлона да заврат и захарта да се разтвори.

Отмества се от котлона и се добавя нарязаният шоколад. Сместа се разбърква до разтопяване на шоколада.

Следва добавяне на желатина.

Глазурата се разбива с блендер. Прецежда се през ситна цедка.

Шоколадовата огледална глазура се използва при температура 30-32 градуса, като тортата или сладкишът са добре охладени и хубаво загладени с крем.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *