Site Overlay

Огретен с агнешки чревца и шкембе – Рецепта

Начин на приготвяне:

Агнешките чревца и шкембе се измиват много добре. Слагат в тенджера, заливат се със студена вода. Прибавя се дафиновият лист и се сварява за 1 час на среден огън.

След като се сварят, се изваждат и нарязват на малки парчета. Слагат се в стъклен огнеупорен съд. Прибавят се сушеният лук и моркови, чесън на прах, джоджен, къри и мащерка.

Посолява се и се залива със зехтина. Разбърква се много добре. Прибавя се 400 мл вода.

Огретенът с агнешко се слага във фурната и се задушава 20 мин. на 180 градуса.

Кашкавалът се нарязва на едри парчета и се изсипва в киселото мляко. Прибавят се брашното от лимец и яйцата. Разбърква се много добре.

След като ароматният огретен се задуши, се залива със сместа от кисело мляко, брашно, яйца и кашкавал.

Огретенът с агнешки чревца и шкембе се запича за 20 мин. на 180 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *