Site Overlay

Огретен с праз и картофи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват и се заливат с вода да се покрият. Варят се 20 мин. Отцеждат се охлаждат се и се обелват. Нарязват се на колелца.

Празът се изчиства и се разрязва на две по дължина и след това на парчета по желание.

Тавичката се намазва с масло и картофките се нареждат като се застъпват. Посоляват се. Празът се ръси отгоре върху картофите.

Режат се тънки филийки масло и се слагат върху праза. Налива се половин чаша вода и картофения огретен се запича на 200 градуса за около 30-40 мин.

През това време се разбиват яйцето, сметаната и прясното мляко до еднородна смес. Прибавят се пиперът, индийското орехче и настърганият кашкавал.

С лъжица се разпределя равномерно сместа върху запеканката с картофи.

Връща се във фурната и огретенът с праз и картофи се запича до зачервяване 10-15 мин.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *