Site Overlay

Огретен с тиквички и картофи – Рецепта

“Ще опитате ли нашето предложение за огретен с тиквички и картофи “

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват, обелват и сваряват в подсолена вода, а когато станат готови, се намачкват.

Тиквичките се нарязват на ситно или се рендосват, след което заедно с картофите се задушават в маслото за около 5 минути.

Всички останали продукти за огретен се смесват в купа и хубаво се разбъркват – сиренето се намачква, чесънът се нарязва на едри парчета, подправките се добавят според личните предпочитания.

Сместа се изсипва в средно голяма тава, а към нея се добавят и задушените тиквички и картофи. Разбърква се добре, до получаване на относително еднородна консистенция – да видите, че продуктите са равномерно разпределени.

Печем огретена с тиквички в предварително загрята фурна, на около 180 градуса, до получаване на златист загар, след което се изважда от фурната и се прибавят настърганите кашкавал и чедър. Връща се във фурната за още около 5 минути.

Огретен с тиквички и картофи може да сервираме със салата Капрезе.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *