Site Overlay

Ореховки с белтъци – Рецепта

“Любимите ореховки, които са чудесни за следобедно кафе – не, че и без кафе няма да си хапнем “

Начин на приготвяне:

1. Взимаме една купа и с помощта на миксер разбиваме белтъците, като добавим щипка сол, а след като станат на сняг постепенно добавяме захарта.

2. Добавяме ванилията и лимоновия сок и отново разбиваме на средна степен.

3. Следва да добавим пресятото брашно и бакпулвера.

4. Добавяме половината от орехите и разбъркваме с шпатулка.

5. След това с ръце оформяме топки и ги редим в голяма тава, застлана с хартия за печене. Стремим се да оставяме разстояние между тях. Върху ореховките поръсваме с останалите смлени орехи и ги слагаме във фурната.

6. Печем ги на средна решетка на 160 градуса за 30 минути или до готовност.

Ореховките с белтъци са чудни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *