Site Overlay

Орехово Песто – Рецепта | Gotvach.bg

“Към каквото ви дойде на ум може да добавите ореховото песто – пристрастяващо вкусно е”

Начин на приготвяне:

1. Пармезанът се смила на прах и към него се добавят орехите, сол, черен пипер и 80 г от зехтина.

2. Откъсват се листенцата на магданоза и също се добавят към останалите продукти.

От зелената подправка може да се добави и повече – до цели 50 г.

Аз лично харесвам магданоза да е по-малко, за да преобладават орехите.

3. Всичко се смила отново заедно, след това пестото се доовкусява с още сол и пипер, ако е необходимо. Долива се и останалият зехтин, а може и още от него.

4. Пестото се разбърква и поднася с паста, към салати, с препечени филийки или дори към риба, птиче месо и печени зеленчуци.

Уникално вкусно и широко приложимо орехово песто!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *