Site Overlay

Оригинална Багета – Рецепта | Gotvach.bg

“Вече имате рецептата за оригинална багета и нямате извинение да не се развихрите в кухнята “

Начин на приготвяне:

В подходяща купа приготвяме багетата, като смесваме брашното, водата и маята. Разбъркваме леко и се покриваме купата с фолио.

Оставяме сместа да престои 24 часа в по-голям съд, за да не прелее.

На следващия ден смесваме получената бига с останалите упоменати продукти за тестото.

Замесвате меко и еластично тесто, което покриваме в съда и оставяме да втаса за около час и удвои обема си.

Поставяме тестото върху набрашнен с брашно и пшеничен грис плот. Леко премесваме, като освобождаваме тестото от мехурчетата въздух, без да прекаляваме.

Разделяме го на 3 хлебчета, които оформяме във формата на багета. Поставяме ги в тавичка, покрита с намазнена хартия за печене.

Прорязваме повърхността им с острието на ножа и поръсваме с брашно. Покриваме с кърпа за да втасат за още 30 минути.

Загряваме фурната на 250 градуса, като на дъното поставим съд с вода. Поставяме тавата във фурната и намаляваме градусите на 200 с включен вентилатор.

Запичаме багетите за около 20 минути или до получаване на хубава златиста коричка.

Охлаждаме върху решетка. Оригиналната Багета е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *