Site Overlay

Оригинални японски палачинки без бакпулвер – Рецепта

“Рецепта от далечна Япония не за какво да е, а за палачинки “

Начин на приготвяне:

Разделяме белтъка от жълтъка.

В жълтъка слагаме млякото, ванилията и брашното.

Бъркаме до равномерна консистенция.

Белтъка разбиваме с лимоновия сок на ниска скорост до пяна, после добавяме захарта и бъркаме до гъст крем.

Смесваме белтъка и жълтъка, като внимаваме до не спаднат белтъците. Намазваме тигана леко с мазнина по ваш избор.

С лъжица за сладолед оформяме малки топчета в тигана и добавяме 2 с.л. вода и захлупваме за 15 мин на 4 от 9 котлона.

Ако не можете да отлепите японската палачинка, засилете до 7 за малко, обърнете и оставете и от другата страна за малко.

Оригиналните японски палачинки без бакпулвер могат да се сервират с конфитюр, мармалад или сирене.

Страхотна рецепта за палачинки, да ви е вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *