Site Overlay

Ориенталски агнешки филета на барбекю – Рецепта

Начин на приготвяне:

Подрязваме агнешките филета и премахваме всички жили с помощта на остър нож.

Разделяме филетата на половинки по дължина, започвайки от върха и оставяйки филето съединено в дебелия край.

Правим марината, като миксираме в блендер чесъна, джинджифила, лука, листата от риган, куркумата, солта, черния пипер, лимоновия сок, водата и сусамовото масло.

Пускаме блендера, докато стане еднородна смес.

Слагаме филетата в купа и изливаме маринатата в купата, като хубаво разбъркваме. Оставяме да се маринова за около 30 минути.

Нанизваме на метални шишчета маринованите агнешки филета и ги печем на предварително загрятото барбекю на средна температура.

Печем агнешките шишчета ги около 5 минути от всяка страна или докато преценим, че са готови.

Сервираме готовите ориенталски агнешки филета на барбекю със свежа салата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *