Site Overlay

Оризови мъфини с извара – Рецепта

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се зехтина и се разбърква много добре.

В брашното се прибавя солта и захарта.

Разбърква се много добре.

Изварата се разбърква с вилица до получаване на кремообразна смес.

Прибавя се яйцата.

Разбърква се много добре.

Оризовото брашно се прибавя последователно при бъркане, за да се абсорбира добре и да не се получат бучки в сместа.

Разбърква се до получаване на гладка смес.

Сместа се изсипва в силиконови форми за мъфини.

Пекат се оризовите мъфини в тава с дупки 40 мин. на 160 градуса.

Когато се изпекат, се изваждат от формите, за да не се овлажняват.

Оризови мъфини с извара, подходящи за лека следобедна закуска.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *