Site Overlay

Оризов хляб с лимон – Рецепта

“Само си представа аромата и вкуса на оризовия хляб с лимон – и ние не можем, просто да го приготвим и да му се насладим, нали така”

Начин на приготвяне:

Оризовото брашно се слага в купа и се прави кладенче.

Яйцата се разбъркват на пяна. Прибавя се зехтинът със солта и се разбърква много добре.

Изсипва се в брашното и се разбърква с лъжица.

Содата се разбърква в киселото мляко до пълното шупване и се прибавя в брашното. Прибавя се лимоновият сок.

Замесва се меко тесто без продължително месене. Оставя се 30 минути да си почине.

Изсипва се в форма за хляб върху хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна 40 мин. на 160 градуса.

Когато се изпече, хлябът се изважда от формата, тъй като хартията го овлажнява.

Завива се с кърпа за 30 мин.

Рецептата е подходяща за хранене в Кръвна група.

Оризовият хляб с лимон е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *