Site Overlay

Ориз Арборио с пиле и гъби – Рецепта

Начин на приготвяне:

Поставяме пилето в тенджера, заливаме го с водата и варим около 1 час.

Изваждаме пилето, обезкостяваме го и нарязваме само месото на малки късчета.

Бульона прецеждаме и към него добавяме солта, лимоновия сок, розмарина, черния пипер, куркумата и кърито.

Загряваме тефлонова тенджера на котлона и в нея сипваме шарлана.

Сипваме в него лука, който предварително сме нарязали на дребно. Пържим 1-2 минути и добавяме месото.

Нарязваме гъбите на дребно и сипваме и тях в тенджерата. Пържим 5-6 минути и добявяме ориза, разбъркваме и след 2-3 минути добавяме виното, а след това и бульона.

Разбъркваме, намаляваме котлона на средна температура и покриваме тенджерата с капака.

Готвим ориза с пиле 35 минути и изключваме котлона.

Оставяме ориза Арборио с пиле и гъби така за 15 минути.

След това сервираме ризотото.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *