Site Overlay

Ориз басмати със скариди – Рецепта

Начин на приготвяне:

Ориза почистваме и накисваме във вода за 30 минути.

След това го слагаме в тенджера с вода и сваряваме до готовност.

Малко преди да отнемем от котлона, добавяме царевицата, овкусяваме със сухите подправки.

Скаридите също сваряваме във вряща вода. Щом скаридите са готови, ги почистваме.

В тиган с малко мазнина запържваме за кратко нарязания на ситно бекон и скариди.

В чиния поставяме част от ориза, част от скаридите с бекона и няколко резенчета чери доматки.

Поръсваме с нарязания на ситно пера зелен лук.

Поднасяме ориз басмати със скариди топли с чаша бяло вино.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *