Site Overlay

Ориз на фурна в йенско стъкло – Рецепта

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото и задушете в него за 2 минути лука, нарязан на дребно.

Прибавете ориза и задушавайте още 2 -3 минути, така че да стане стъклен.

Добавете подправките, черния пипер, зеленчуковата подправка и сол на вкус.

Разбъркайте добре и прехвърлете сместа в тавичка от йенско стъкло.

Налейте три чаши и половина топла вода и сложете йенската тава във фурната.

Включете фурната на 200 градуса и гответе около 30 минути, след което извадете тавичката и поставете върху ориза нарязани на кръгчета домати.

Поръсете ястието от ориз с риган и го върнете във фурната за още 15 минути.

Извадете готовия ориз на фурна в йенско стъкло и му се насладете в компанията на витаминозна салата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *