Site Overlay

Ориз с пилешко и домати – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилешките бутчета заедно с непълна супена лъжица сол.

Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги запържваме в олиото.

Към тях добавяме ориза, дафиновия лист и останалите подправки и запържваме за още една – две минути.

Към ориза сипваме доматения сос и хубаво разбъркваме.

Сваляме ястието от котлона и пресипваме в тава за печене.

Върху ориза подреждаме бутчетата и заливаме с три чаши от бульона, в който сме ги варили.

Печем ориза в загрята на 180 градуса фурна около 45 минути или докато се изпари бульона.

Съвет: С чашата, с която сме отмерили ориза (1 чаша), измерваме и бульона.

Оризът с пилешко и домати е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *