Site Overlay

Ориз с халапеньо – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, загряваме малко олио в една тенджерка и запържваме ориза до кристален цвят.

След това добавяме нарязаните на ситно моркови и доливаме вода.

Когато водата заври, слагаме зеленчуковия бульон и разбъркваме.

Оставяме ги да се сварят заедно до полуготовност.

През това време нарязваме на ситно халапеньото.

Когато оризът е готов, прибавяме и халапеньото и овкусяваме с малко сол и черен пипер.

Преместваме всичко в тавичка и оставяме да се изпече на 180 градуса в предварително загрята фурна.

През това време си разбиваме яйцата с киселото мляко за заливката за ориза на фурна.

Когато оризът е почти готов, го изваждаме и го заливаме с яйцата и киселото мляко равномерно.

Ориз с халапеньо се пече още около 10 минутки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *