Site Overlay

Ориз с чери домати и праз – Рецепта

Начин на приготвяне:

Започнете с ориза, измийте го много добре под течаща вода, залейте го със студена вода и оставете настрани, докато ви потрябва.

Нарежете почистените лук на ситно, а праза на колелца.

В тенджера прибавете олиото и оставете да нагрее, прибавете лука и праза, задушете до прозрачен цвят на лука.

Прецедете ориза и го прибавете към тях, разбъркайте. Прибавете доматения сок и топлата вода, поръсете с черен пипер и посолете на вкус, разбъркайте.

След като заври, поставете чери доматите, варите на бавен огън до готовност на ориза.

Поръсете ориза с домати със ситно нарязан магданоз, разбъркайте и премахнете съда от котлона.

Затворете капака и оставете да се задуши оризът с чери домати и праз за 10 минути преди сервиране.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *