Site Overlay

Охлюви с паста Патафри – Рецепта

Начин на приготвяне:

За това вкусни бирено мезе целите охлюви се измиват. Слагат се в тенджера. Слагат се на котлона, колкото да се попарят.

Изрязва се само мускула /пълзящата част на охлюва/. Накисва се с оцет и се измива много добре.

В купа се чукват яйцата. Разбиват се. Добавя се бирата и се разбърква. Постепенно се добавя брашното, като непрекъснато се разбърква.

Цели се да се достигне гъстота на сместа, малко по-гъста от палачинковата. Овкусява се със и черен пипер. Разбърква се.

В касерола се сипва повечко олио да загрее. Всяко от охлювчетата се потапя в панировката Патафри и се пържи от 2-те страни.

Получават се панирани охлюви се хрупкава панировка.

Изкарват се върху кухненска хартия, за да се отнеме от мазнината.

Охлювите с паста Патафри чудесно гарнират една студена бира.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *