Site Overlay

Ошав с кайсии, стафиди и Амарето – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сушените кайсии се накисват в 100 мл Амарето и 200 мл вода за 30 мин.

100 мл Амарето и 50 г захар се затоплят леко, за да се разтопи захарта.

Стафидите се слагат в чаша и се заливат със сместа от Амарето и захар за 30 мин.

Ябълките и крушите се измиват много добре. Заливат се с вода за 30 мин.

В тенджера се слагат накиснатите кайсии, стафиди, ябълки и круши.

Прибавят се сините сливи, които не се накисват.

Прибавя се 2 л. вода и 250 г захар.

Слага се да ври, като се вари 30 мин. след завиране.

Оставя се да се охлади ошавът и се поднася.

Ошавът с кайсии, стафиди и Амарето е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *