Site Overlay

Пай с червено цвекло – Рецепта

“Различно предложение за пай с червено цвекло, което сме готови да прегърнем и опитаме”

Начин на приготвяне:

Цвеклото се нарязва на парчета с дебелина около 1 см и се задушава в малко вода до омекване на котлона.

При готовност прецеждаме и намачкваме с вилица, като към него се добавят канела, сметана и захар. Всичко се разбърква добре.

Бутертестото се разделя на две части. Разточват се във формата и диаметъра на не много голяма тава, в която ще печем.

Едната кора се слага на дъното на намазнената тава. Отгоре се разпределя плънката и се захплува с втората кора. Накрая вкусният пай се намазва с разбит жълтък.

Паят с червено цвекло се пече за 30-35 минути на 180°C.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *