Site Overlay

Пакери паста с кайма и кашкавал – Рецепта

Начин на приготвяне:

Задушавате лука и чесъна, нарязани на не много ситно. Добавяте червен пипер около 2-3 ч.л., разбърквате добре и доливате една чаша вода.

Слагате каймата и разбърквате добре, за да няма бучки. Добавяте сол, риган и босилек на вкус и продължавате да бъркате.

Добавяте доматеното пюре, доливате още една чаша вода и оставяте на не много силен огън, да се готви сосът за пастата.

Към края на готвенето на соса, добавяте каперсите. Сварявате пастата пакери за около 12 мин. или както е описано на опаковката.

Отцеждате от водата, обливате със студена и пак отцеждате. Сипвате пастата в дълбока тава с подходящ размер и добавяте соса, като разбърквате добре.

Това, че пастата се сплесква, не бива да ви притеснява. Ако имате време, може да ползвате чаена или кафена лъжичка и да напълните пакерите със сос, но и да не го направите, няма проблем – ще се получи нещо като лазаня.

Накрая поръсвате пастата обилно с настърган кашкавал и запичате до разтапянето му.

Пакери пастата с кайма и кашкавал е бързо и много вкусно ястие!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *