Site Overlay

Палачинки Галеник – Рецепта | Gotvach.bg

“Супер палачинки за вашите галеници – пригответе им ги още днес”

Начин на приготвяне:

Първо смесете сухите съставки в съд. Брашното задължително пресейте със сито, за да може палачинките да станат пухкави и въздушни.

Смесете каймака и прясното мляко. Ако не разполагате с каймак, може да използвате и сметана, но задължително тя да бъде с висока масленост (поне 40 %).

Разбийте при тях яйцата и олиото до получаване на пяна. Смесете сухите съставки при течните и оставете за поне 15 минути.

Изпечете палачинките от двете страни в тиган с незалепващо дъно. Важно е да не ги печете на много силна степен, защото ще изгорят бързо.

Топлите палачинки намажете обилно с масло.

Палачинките Галеник са много вкусни!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *