Site Overlay

Палачинки от червена леща без глутен – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лещата се накисва във водата минимум за 3 часа или за през нощта.

След това се блендира до получаване на хомогенна и гладка смес, без цели зърна – малко по-гъста от тази за обикновени палачинки. Слагаме подправките по желание и разбъркваме още веднъж.

Изпържваме (или изпичаме, ако е без олио) до златисто на среден огън на тиган с незалепващо покритие както обикновена палачинка.

Като сложите черпак смес в тигана, разтърсете във въздуха във всички посоки до получаване на кръгла форма. Като половината от диаметъра си е променил цвета на по-жълтеникав и по ръбчето започне да се запича, палачинката от леща е готова за обръщане.

Палачинките от червена леща без глутен се сервират топли или студени, вместо хляб или арабска питка.

Овкусете с подправките на основното си ястие и ще имате страхотно допълнение към всяко ястие!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *