Site Overlay

Памук кренвиршки – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Сложете в хлебопекарната продуктите в познатия ред.

Първо – всички течни съставки, сухи, брашното и последно натрошете маята.

Изберете програма тесто, която е месене и втасване. Моята е час и половина. Оставете машината да свърши работата.

Извадете готовото тесто и разделете на топки от по 90 г. Разточете на правоъгълник. Сложете по едно парче кренвирш и оформете по желание. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Постъпете по същия начин и с останалите топки. Оставете на топло да втасат повторно.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.

Печете кренвиршките в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете, охладете и поднесете памук кренвиршки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *