Site Overlay

Памук Поача – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Ето как приготвих памук поача.

Първо, в касерол сипах следните продуктите: прясното мляко, киселото мляко и олиото и позатоплих леко.

След това ги разбърках с лъжица и прехвърлих сместа в купа, като когато ги прехвърлих в купата, добавих маята, захарта, солта и белтъка и следователно с лъжица разбърках, за да може маята да се разтвори и захарта и солта да могат да се разтопят.

След това започнах да прибавям малко по малко предварителното пресято брашното

И замесих леко лепнещото тесто, след това загънах купата със стреч фолио. Оставих да втаса за около 1 час.

А докато втасваше тестото, аз си разтопих кравето масло. В подходящ съд надробих сирене, като и нарязах кашкавала на дребно.

След като тестото беше втасало, го обърнах леко с шпатула, колкото да се изкара въздухът. И с намаслени ръце направих топки, които бяха големи колкото мандарина.

Всяка топка разстилах леко с ръце и слагах във всяка топка по 1 с.л. от плънката. Затварях отново като топка.

И нареждах поачите в подходяща тава, която покрих с пергаментова хартия. Важно е да ги наредите на разстояние едно от друго.

След това намазах всички памук питки с останалото краве масло. И ги оставих за около 30 минути на топло, за да не почернеят много, когато се пекат.

След като втасаха, ги намазах с разбития жълтък с помощта на четка.

И за финал поръсих хлебчетата с маково семе и сусам.

Пекох на 190 градуса в предварително загрята фурна – печете ги, докато прецените, че са готови.

Имаме нашата памук Поача.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *