Site Overlay

Панакота в чаша с ягодово желе – Рецепта

“Десерт за щастие – панакота в чаша с ягодово желе – лек, свеж, вкусен и ароматен, просто перфектният десерт”

Начин на приготвяне:

Разтваряме желатинът в 50 мл вода и заделяме.

В касерола разбъркваме сметаната, млякото и захарта и варим на бавен огън.

Оставяме да заври.

Изсипваме вече набъбналия желатин и бъркаме, докато се разтвори напълно.

Варете една минута при непрекъснато бъркане. Свалете от огъня, прибавете ванилията и разсипете в чашки.

Охладете на стайна температура.

За ягодовото желе нарязваме ягодите на парчета, заливаме с вода и захар и се варим на тих огън до пълното им омекване.

Добавете лимонов сок и накрая предварително разтворения желатин.

Варете още 2 – 3 минути, като гледате да не завира.

Оставете да изстине, за да се получи желе.

Изсипете върху панакотата и приберете в хладилника за една нощ.

Имате деликатна панакота в чаша с ягодово желе за вашите гости.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *