Site Overlay

Панакота с кафе – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купичка със струдена вода накиснете желатина, за да омекне.

В малка тенджерка налейте сметаната, кафето и прясното мляко. Добавете 3 супени лъжици захар и едно прахче ванилия.

Сложете съда на котлона и стоплете до точката на завиране. Отдръпнете тенджерката от огъня, добавете омекналия желатин. Бъркайте енергично докато се разтопи напълно.

Насипете крема в подходящи купички или чаши. Оставете ги на хладно, а след като се охладят приберете в хладилник докато панакотата се желира добре.

При поднасяне поръсете с какао или канела!

Да ви е сладко!

Панакотата с кафе е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *