Site Overlay

Панирана кладница за мезе – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистете внимателно гъбите с помощта на леко навлажнена кърпа. Отрежете пънчетата, защото са жилави и няма да се използват. След това ги поръсете с пипер и сол.

Пригответе яйцата за панировката. Разбийте ги с щипка сол. В отделна чиния смесете брашно с чесън на прах.

Оваляйте гъбите в брашно, след това потапяйте в яйцето и ги изпържете в загрята мазнина до получаване на хубав златист загар.

Панираните гъби отцеждайте върху кухненска хартия, която ще абсорбира излишната мазнина.

Получава се страхотно мезе, опитайте.

Панираната кладница за мезе е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *