Site Overlay

Панирана полента с гъби и бекон – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Сложете на котлона в тенджерка млякото и бульона. Когато течността заври, пуснете вътре листенца от клонката мащерка и сипете царевичния грис. Бързо разбъркайте с дървена лъжица, за да не става на бучки.

2. Намалете огъня, посолете и бъркайте, докато се сгъсти. Тогава сложете маслото и настържете пармезана.

3. Варете при непрестанно бъркане, докато щом прокарате лъжицата се образува вадичка и се вижда дъното на съда. Целият процес отнема не повече от 5 минути, но зависи и от силата на огъня.

4. Сипете полентата в малка намазнена тавичка на гладък, равен пласт и оставете да изстине и стегне в хладилник 1 час.

5. Нарежете на кубчета или триъгълници. Оваляйте всяко в разбит с малко сол белтък и след това в галета, смесена с царевично брашно (не грис).

6. Изпържете в сгорещено олио до златисто и изваждайте върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

7. Запечете на сух тиган бекона, нарязан на малки лентички. Когато пусне мазнина, ще започне да се пържи и можете да го направите хрупкав или да го оставите по-мек, както желаете.

Извадете го и в отделената от него мазнина сотирайте за кратко гъбите – почистени и нарязани.

8. Сервирайте панираната полента върху канапе от бекона и гъбите.

Гарнирайте със свежи листенца рукола или спанак.

Може да добавите към предястието панирана полента с гъби и бекон и някакъв сос, който да го обогати.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *