Site Overlay

Панирани бутчета в еър фрайър – Рецепта

“Подгответе еър фрайъра, защото днес ще се готвят панирани бутчета в него”

Начин на приготвяне:

Внимателно отстраняваме кожата на парти бутчетата и ги поливаме с лимонов сок.

В купичка смесваме солта, червения пипер, кърито, куркумата, черния пипер, индийското орехче, чесъна на прах и джинджифила.

С тази смес от подправки поръсваме бутчетата и разбъркваме, за да се овкусят хубаво. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 1 час.

След това добавяме към бутчетата шарлана, разбъркваме и ги овалваме в галета.

Поставяме парче хартия за печене на дъното на кошницата на уреда.

Отгоре поставяме 3 бутчета.

Включваме на 200 градуса, което е температурата за печене на пилешко.

Пържим бутчетата 10 минути, обръщаме ги и готвим още 10 минути.

След това отново ги обръщаме и пържим отново 10 минути.

Изваждаме бутчетата и по същия начин приготвяме и останалите 3 бутчета, като съкращаваме последните 10 минути на 5, защото при първите уредът не е бил загрят предварително.

По ваша преценка може да готвите и по-дълго панираното пиле, ако предпочитате да са по- хрупкави.

Задължителни при сервирането на панираните бутчета в еър фрайър са: любимата гарнитура, приятната компания и добрият апетит..

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *