Site Overlay

Панирани бутчета със сусам – Рецепта

“Панирани бутчета, за които трябва да си изберете единствено подходяща гарнитура “

Начин на приготвяне:

Бутчетата почистете и измийте. Сложете ги в подходяща тенджера и долейте два литра студена вода.

Прибавете цялата глава лук, морковите и чушката, нарязана на едро. Варете за 30 минути, като припенвате бульона. Бульонът след варенето на бутчетата запазвам, като го прецеждам и поставям в бутилки. Използвам за направата на ризото, супи или други ястия.

Сварените вече бутчета извадете и отцедете.

Заемете се с направата на сухата смес. В дълбок съд смесете всички сухи съставки и разбъркайте.

След това разбийте яйцата с малко сол, добавете и бирата.

Върху хартия разпределете сусама и пармезана.

Започнете панирането.

Охладеното месо оваляйте първо в сухата смес, след това в яйцата и после в пармезана и сусама. Аз редувах половината в сусам, а останалите пармезан!

Пържете панираното пиле в дълбока касерола в силно сгорещено олио до златисто.

Поднесете панираните бутчета с лимони прясна мащерка, чеснов сос и желана гарнитура или салата!

Вкусно да ви е!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *