Site Overlay

Панирани патладжани Сандвичи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Патладжанът се обелва, реже се на половина, а после на дълго, за да се получат хубави резени.

Посоляваме ги и оставяме за 30 минути. След това измиваме патладжана и го оставяме да се отцеди.

През това време чукваме 2 яйца и ги разбъркваме, към тях прибавяме настърганите сирене и кашкавал, както и нарязания копър, пасирания чесън и малко риган. Обърква ме сместа.

Патладжаните ги задушаваме в съвсем малко олио и ги оставяме на кухненска хартия да се отцедят.

Режем домата на резени. Подбираме си горе-долу еднакви резени патладжан. Върху едната половина слагаме от яйчената смес, а върху другата – резен домат и ги захлупваме като сандвич едно към друго.

В дълбока чинийка сипваме брашно, а в купа разбиваме останалите яйца.

Овалваме нашите патладжани в брашното, след това потапяме в яйцата и накрая пак в брашното.

Пържим панираните патладжани в сгорещено олио.

Панираме внимателно всички парчета. Сервираме охладени панираните патладжан Сандвич.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *