Site Overlay

Панирани пилешки рулца с билково масло на фурна – Рецепта

“Тези пилешки рулца са неустоими, защото са приготвени с билково масло, което им придава апетитен завършек”

Начин на приготвяне:

Предварително приготвяме маслото, като го смесим с нарязани зелени подправки, сол и чесън. Увиваме във фолио и слагаме във фризера.

Между фолио поставяме пилешкото месо и начукваме до пилешки шницели.

Всяко парче овкусяваме със сол и черен пипер.

В единия край на месото поставяме резени масло и завиваме на руло.

Може да използваме и клечки за зъби, за да се задържи рулото по-стабилно.

При печеното маслото се разтопява и напоява и овкусява месото. Така оформените пилешки рулца потапяме в разбито яйце, в смес от брашно и галета, пак в яйце и пак в брашно и галета.

Поставяме рулата върху намаслена и застлана с кухненска хартия тавичка и печем до златисто.

Стават точно като панирани, но не са пържени.

Поднасяме панираните пилешки рулца с билково масло на фурна, нарязано на шайби и отгоре поставяме по още малко от билковото масло.

Ако ви остане билково масло, може да гарнирате с него пържола, печени зеленчуци и да ги хапнете с хубав хляб.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *