Site Overlay

Панирано люто пилешко – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото филе на парчета и го заливаме с киселото мляко. Объркваме и прибираме в хладилника за 4-5 часа.

След това изтръскваме парчетата пилешко от киселото мляко и ги подреждаме в чиния. Посоляваме ги.

Смиламе корнфлейкса. Към него добавяме лютия червен пипер, кърито, черния пипер и куркумата. Разбъркваме.

Разбиваме яйцата.

Сипваме брашно в чиния.

Загряваме олио в дълбок тиган.

Овалваме пилешкото в брашно, след това топваме в разбитите яйца, овалваме в корнфлейкс и накрая ги поставяме да се пържат в горещото олио.

Изпържваме пилешките хапки до готовност и ги изваждаме върху хартия да се отцедят, а след това ги подреждаме в чиния за сервиране.

Сервираме вкусното панирано люто пилешко с любимата гарнитура и сосче по желание.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *