Site Overlay

Паниран карфиол със сос от сирене – Рецепта

“Сервирайте панирания карфиол с апетитен сос от сирене, за да си топнат гостите и да им е още по-вкусно”

Начин на приготвяне:

Карфиолът се измива много добре и се начупва на малки парчета.

Слага се в тенджера със студена вода.

Вари се 20 мин след завиране, след което котлонът се изключва и тенджерата се оставя на котлона за 10 мин.

След това карфиолът се изважда с решетъчна лъжица.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавят се брашното от лимец и ориз.

Разбърква се много добре и се прибавя солта и зехтин 3 с.л.

Разбърква се много добре.

Всяко парче карфиол се потапя в сместа от всички страни и се пържи в сгорещен зехтин на средна температура.

Панираният карфиол се обръща се от всички страни.

Сиренето с киселото мляко се разбъркват с пасатор.

Прибавя се брашното на прах, къри и зехтин 3 с.л.

Разбърква се много добре.

Панираният карфиол със сос от сирене се сервира като мезе за вечеря.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *