Site Overlay

Паниран кашкавал в бутертесто – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Нарежете кашкавала на дебели и едри кубчета. По желание го оваляйте в любими ваши подправки или натрошено люто сухо чушле. Може да го оставите и така без добавка на допълнителни вкусове или пикантност.

2. Разгърнете лист бутертесто и го разточете, за да изтъните още повече. Важно е тестото да е на много фин пласт, за да стане хрупкаво и да се изпържи добре.

3. Изрежете, така че да можете да завиете плътно всяко парченце кашкавал, без да го правите на повече от един пласт, за да си остане фино, но и да е добре запечатано.

Ако докато сте завивали, бутертестото е омекнало, приберете за кратко в хладилник.

4. Загрейте обилно количество олио на умерен огън.

Кашкавачетата завити в бутер тесто, потапяйте в разбито яйце и пържете до златисто. Пърженето никога не трябва да се осъществява на силен огън, защото яйцето ще добие бързо загар, но отвътре тестото има опасност да не се сготви или най малкото да не стане хрупкаво. Затова – бавното пържене е идеалният вариант за панираните кашкавалчета (от 9 степени на 4-5-та).

5. Изваждайте готовият паниран кашкавал върху хартия за печене, за да попие излишната мазнина.

Поднесете това апетитно мезе – паниран кашкавал в бутертесто, топло, по този начин ще се насладите на много мекия и почти втечнен кашкавал, обвит от страхотна хрупкава коричка.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *