Site Overlay

Паниран кашкавал тип Хепи – Рецепта

“И у дома е лесно да си Хепи, стига да имаш рецептата за панирания кашкавал – е, вие вече я имате”

Начин на приготвяне:

1. За да приготвите страхотната панировка тип Хепи, разделете белтъците от жълтъците на двете яйца. Аз използвам най- големият размер-XL яйца.

2. Разбийте белтъците със солта на пухкав и твърд сняг. В отделна купа сложете жълтъците, разбъркайте ги и към тях сипете бирата, а след това и брашното. Разбийте много добре, за да няма бучки. Газираната вода я добавете само ако консистенцията ви се види много гъста.

3. Получените две смеси трябва да са еднакви по обем.

Към тази с жълтъците започнете да прибавете разбитите белтъци и разбърквайте плавно с шпатула до усвояването им и получаването на пухкава смес. Подправете с черен пипер и чесън на прах.

Така приготвената панировка оставете за 1 час в хладилник.

4. Кашкавалът, който ще панирате, не трябва да е много студен, нито пък на стайна температура, за да бъде мек и топъл отвътре, след като се панира. Ако обаче ползвате такъв вид, който е много мек като консистенция, то по- добре да е си е студен, директно изваден от хладилника.

Нарежете го на правилни едри кубчета или правоъгълници.

5. Загрейте олиото на силен огън, една две степени под максималната.

Потапяйте парченцата кашкавал във пухкавата панировка и пържете до златисто.

Готовите панирани кашкавалчета вадете върху кухненска хартия, която да абсорбира мазнината, после подредете в чиния за сервиране.

6. Поднесете класическото мезе задължително топло и хапвайте паниран кашкавал тип Хепи с чаша бира или винце.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *