Site Overlay

Панна кота с нектарини – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пакетчетата желатин се разтваря в 12 с.л. вода. Оставя се да набъбне.

Нектарините се измиват, нарязват се на резенчета и се подреждат на дъното на кексова форма.

Водата и захарта се загряват, прибавя се желатинът, охлажда се и се излива върху нектарините. Слага се в хладилник да се стегне.

За втория пласт отново се разтварят 2 пакетчета желатин с 12 с.л. вода.

В съд на котлона се слагат млякото, сметаната и захарта да загреят. Прибавя се желатинът.

Охлажда се и се излива върху нектарините. Панна котата ставя се в хладилник за една нощ. Обръща се.

Панна котата с нектарини е готова и впечатляваща!

Източник: Yordanka Todorova – Българските ястия и рецепти

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *