Site Overlay

Парти кюфтенца от ориз и тиквички – Рецепта

Начин на приготвяне:

Тиквичките, морковите и лукът се нарязват на дребни кубчета и се запържват в сгорещената мазнина.

Оризът се измива и се добавя към тях. Леко се запържва, докато стане леко прозрачен. Изсипват се в тавичка и се добавят 3 ч.ч. вода с разтворен в тях бульон.

Разбъркваме и печем ориза с тиквички на 220 градуса предварително загрята фурна. Оформяме топчета с леко намазнени ръце. Да станат като малки оризови кюфтенца.

И поднасяме с млечен сос или кисело мляко по избор.

Ако ви е омръзнал обикновения ориз със зеленчуци на фурна, опитайте парти кюфтенца от ориз и тиквички.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *