Site Overlay

Пастет от манатарки – Рецепта

“Домашен пастет от манатарки, който нямаме търпение да опитаме “

Начин на приготвяне:

Почистете гъбите старателно. След това с нож отстранете долната част на стъблото и ги изстържете, за да отстраните почвата.

След това с влажна кърпа започнете да търкате цялата гъба, след като сте почистили добре, махнете шапките от стъблото и ги нарежете на парчета.

Подготовка на пастет от гъби манатарки.

Сложете манатарките да се запържват внимателно с чесъна и дафиновия лист в олиото или зехтин, като готвите на слаб огън и покрит тиган за около 30 минути, като внимавате и ги обръщате от време на време.

Поръсете с вино от време на време и го оставете да се изпари. Добавете сол и черен пипер.

Междувременно разтопете маслото в друга тенджера, като внимавате да не започне да се запържва.

Добавете маслото към гъбите и оставете да се овкусят манатарките, след което свалете от огъня и оставете да се охлади сместа. Поставете сместа в блендер или с пасатор, смелете ароматния гъбен пастет.

Когато сместа стане достатъчно кремообразна и хомогенна, сложете я в бурканче. Оставете да почине за 2 часа в хладилника, след което сервирайте пастета от манатарки с брускети, крутони или просто филийка от любимия хляб.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *