Site Overlay

Патешки бутчета в гювеч – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистете, изрежете и измийте червеното зеле. Извадете дръжката, нарежете четвъртинките червено зеле на фини ивици. Обелете и нарежете на кубчета лука. Също така нарежете сушените плодове на малки кубчета.

Загрейте 1 супена лъжица избистрено масло гхи в тигана, задушете лука и сушените плодове. Добавете червено зеле, задушете за 4-5 минути. Изсипете половината сок от сливи, бульон и оцет. Добавете сол, черен пипер, дафинов лист, карамфил.

Загрейте фурната до 150 градуса.

Измийте патешките бутчета, подсушете. Натрийте със сол, лют червен пипер и мащерка. Загрейте останалото избистрено масло гхи в гювеча или тиган, запържете патешките бутчета в него на умерен огън до златисто-кафяво.

Поставете патешките бутчета с кожата нагоре върху червеното зеле в гювеча за печене и затворете с капака.

Пъхнете във фурната (в средата) за 45 минути.

Увеличете температурата на фурната до 200 градуса. Изсипете останалата част от сока от сливи продължете да готвите без капак за около 20 минути, докато бутчетата станат запечени хубаво и хрупкави.

Сервирайте патешките бутчета върху задушеното червено зеле с варени картофи или картофени кнедли.

Патешките бутчета в гювеч са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *