Site Overlay

Патешки бутчета с картофи в гювеч – Рецепта

Начин на приготвяне:

Два-три часа предварително мариноваме патешките бутчета, като ги овалваме в подправките.

Обелваме и нарязваме картофите на едро. Чесъна разделяме на скилидки.

Лукът режем на едро.

На дъното на гювеча подреждаме патешките бутчета. Върху тях слагаме лука и чесъна, най -отгоре слагаме картофите.

Поливаме с доматен сос и около 200 мл вода.

Слагаме гювеча в студена фурна и печем три часа на 150 градуса.

След толкова часа във фурната месото се разпада от кокала и патешките бутчета с картофи в гювеч се топи в устата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *