Site Overlay

Патица с кисело зеле в глинен гювеч – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте добре патицата и я подсушете. След това я натрийте със смес от олио, червен и черен пипер, малко сол и кимион.

Сипете олиото в дълбок тиган. Запържете нарязаното кисело зеле и прибавете наситнените моркови. Щом се задушат, прибавете към сместа измития ориз и поръсете с червения пипер.

Добавете две чашки гореща вода/бульон и изчакайте да заври. Изключете котлона и оставете сместа да се охлади леко.

Напълнете патицата и зашийте отвора с конец. Прехвърлете пълнената патица в глинен съд, а останалата плънка разпределете около нея.

Пуснете и необелените скилидки чесън, зърната бахар, кимон, черен пипер и дафиновите листа. Сложете капака на гювеча и печете на 180 градуса около 90 минути.

След това махнете капака и печете още 15-тина минути. Така печената патица ще получи хубава коричка.

Сервирайте порции патица, като добавите от плънката.

Патицата с кисело зеле в глинен гювеч е много вкусна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *