Site Overlay

Патладжанена разядка с печени чушки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте зеленчуците и ги надупчете с нож от всички страни. Сложете ги в тавичката на фурната. Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете зеленчуците и ги сложете в купа с капак за 15 минути. Извадете и обелете. Нарежете ги на едро. В купичка сложете солта, оцета, зехтина и чесъна, нарязан на дребно.

Изсипете при зеленчуците и разбъркайте добре разядката с чушки и патладжани. Може да ги намачкате в хаванче вместо да ги режете. Оставете в хладилника за няколко часа. Преди да сервирате, поръсете с пресен магданоз.

Може да поднесете към зеленчуково плато.

Ако сте почитатели на традиционното кьопоолу и тази Патладжанена разядка с печени чушки ще ви се услади.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *