Site Overlay

Патладжаница – Рецепта | Gotvach.bg

“Насладете се на невероятна разядка Патладжаница – част от родното кулинарно наследство “

Начин на приготвяне:

Това е една типична за Пловдивското село Труд лятна разядка.

Патладжаните се изпичат, след това се задушават под капак и се обелват.

В хаванче с малко сол се стрива чесън на паста.

Към чесъна се добавят и орехите и те се счукват. Не става с блендер, защото той ги реже.

При счукването на орехите се отделя и тяхната мазнина и вкусът е различен. Може преди счукване – орехите да се затоплят на сух тиган и това дава невероятен аромат в съчетание с опушения вкус на патладжана.

Към чесъна и орехите се добавят патладжаните и също се счукват.

Добавят се ситно нарязан магданоз и червен лук.

Подправя се със сол, още мазнина и оцет на вкус.

Сервира се като се слага още малко шарлан/зехтин отгоре, малко орехи и лук.

Изяжда се за секунди тази разядка, а пък колко ракия изпива – това вече е друга бира.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *