Site Overlay

Патладжан кебап с кайма – Рецепта

Начин на приготвяне:

В малко олио се запържват дребно нарязаните лук, пиперки и морков.

Доматите се обелват и нарязват на дребно. Прибавят се към другите зеленчуци и около 100 мл вода. Сосът се готви почти до готовност, като накрая се прибавя нарязания чесън.

Каймата се омесва с черния пипер, кимиона и чубрицата. Оформят се малки кюфтенца.

Патладжанът се нарязва на колелца, като разреза не трябва да бъде до долу. Посолява се и се оставя да се отцеди горчивата вода. Измива се отново.

В прорезите се поставят кюфтенцата. Патладжаните се разполагат в глинен гювеч и се заливат със соса.

Гювечът се захлупва и се поставя в студена фурна на 200 градуса. След като кебапът започне да се пече, фурната се намалява на 180 градуса и се пече 1 час.

Приятен апетит!

Патладжан кебапът с кайма е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *